Like ons!

Formule 1

Update | Hartley vervangt Gasly bij Toro Rosso tijdens de Grand Prix van Austin

Motorsport.com heeft vernomen dat de Brendon Hartley de favoriet lijkt te zijn om het tweede stoeltje bij Toro Rosso tijdens de Grand Prix van Austin over te nemen. De coureur zal daar samen met Daniil Kvyat in actie komen voor de Italiaanse renstal.

Hartley is naar voren geschoven als voornaamste kandidaat naast Kvyat, die na twee Grands Prix weer tijdelijk terugkeert voor Pierre Gasly. Gasly zal namelijk eenmalig naar Japan afreizen voor het kampioenschap van de Super Formula.

Hartley was al de officiële reserverijder van Red Bull tijdens de Formule 1-seizoenen 2009 en 2010. Hartley vertok daarna bij de Oostenrijkers, maar wist zijn sponsorcontract te behouden.

Komend weekend komt Harley nog uit voor Porsche in de Japanse ronde van het WEC. Op de Fuji Speedway kan hij zelfs de titel veiligstellen. Daarnaast wist hij ook al de 24 uur van Le Mans binnen te halen met teamgenoten Earl Bamber en Timo Bernhard. Mocht Toro Rosso hem daadwerkelijk binnenhalen voor Austin, kan het in ieder geval rekenen op zijn ervaring als coureur. (foto: Red Bull Contentpool)

Update 18:30 (13 oktober)
Brendon Hartley zal tijdens de Grand Prix van Austin het Toro Rosso-stoeltje van Pierre Gasly eenmalig overnemen. De 27-jarige Nieuw Zeelander werd vrijdagmiddag officieel gepresenteerd door Toro Rosso. 

Zelf liet Harley tegenover Motorsport.com weten behoorlijk blij te zijn met het goede nieuws. 'Wat een geweldig gevoel', begint hij. 'Deze kans kwam als een volslagen verrassing, maar ik heb mijn droom om in de Formule 1 te rijden nooit echt opgegeven.

'Ik heb erg veel geleerd sinds de dagen dat ik reserve was bij Red Bull en Toro Rosso en de moeilijkere jaren die ik heb meegemaakt, hebben me alleen maar sterker en nog meer vastberaden gemaakt', vervolgt Harley. 'Ik wil Red Bull enorm bedanken voor het feit dat ze mijn droom nu laten uitkomen en Porsche voor de toestemming om dit naast mijn seizoen in het World Endurance Championship te doen. Ik probeer niet al te veel verwachtingen te hebben van mijn F1-debuut, maar ik ben er voor mijn gevoel klaar voor.'

Naar boven