Like ons!

Formule 1

McLaren draaide verlies in 2016

De jaarbalans van 2016 toont aan dat het team van McLaren niet langer kan teren op de succesvolle jaren met Mercedes-motoren. De renstal uit Woking maakte 3,6 miljoen euro verlies over het jaar 2016. Desondanks stegen de salarissen van de topmannen. Daarbij moet wel vermeld worden dat het verlies alleen betrekking heeft op het Mclaren Formule 1-team. De Automotive- en Technologie-tak van het bedrijf zijn niet getroffen door het verlies.

Het verlies geeft wel stof tot denken. In 2015, toen McLaren nog kon teren op de successen uit het verleden, maakte het team 3,8 miljoen euro winst. Sinds de wissel naar Honda zijn de prestaties achteruit gegaan en zijn grote sponsoren achterwege gebleven. Dit heeft zijn uitwerking ondanks dat Honda geld investeerde in het team.

Opvallend is dat de ontwikkelkosten in de winter van 2016/2017 hoger lagen dan de voorgaande jaren. De grote regelveranderingen voor dit jaar zouden daar de oorzaak van kunnen zijn. In dezelfde periode is het personeelsbestand uitgebreid van 668 naar 675 mensen, waarmee de formatie samen met Ferrari, Mercedes en Red Bull in de top vier staat van Formule 1-teams met de meeste werknemers in dienst. (foto: McLaren)

Naar boven