Like ons!

Formule 1

Brown over droom Alonso: 'Le Mans is zeker iets waar we naar kijken'

Fernando Alonso liet dit seizoen de Grand Prix van Monaco schieten om deel te kunnen nemen aan de Indy 500, dit om een gooi te doen naar 'The Triple Crown'. De Spanjaard zal om dit te bereiken deel moeten nemen aan de 24 uur van Le Mans, iets waar McLaren toestemming voor zal moeten geven wanneer Alonso zijn contract verlengt bij de renstal uit Woking.

'Le Mans is zeker iets waar we naar kijken', vertelt Zak Brown aan NBC Sports. 'Ze werken momenteel aan enkele nieuwe regels, dus we nemen wel deel aan die vergaderingen als fabrikant. We nemen met veel interesse deel aan deze discussies, maar het is te vroeg om een definitieve beslissing te nemen.'

Ook over de Indy 500 heeft Brown iets te vertellen. 'Zeg nooit nooit, maar voor volgend seizoen is het een stuk minder waarschijnlijk dan dit jaar. We zullen met dezelfde competitiviteit daarheen moeten gaan als dit jaar, maar met zo'n hoge standaard is niet makkelijk. We gaan niet naar de Indy om er maar gewoon wat rondjes te rijden. We gaan alleen als we een gooi naar de winst kunnen doen. We focussen ons echter op de Formule 1 en we verwachten volgend jaar in Monaco erg goed voor de dag te komen.' (Foto: McLaren F1 Media)

Naar boven