Like ons!

Formule 1

Sainz nog steeds zuur om straf: 'Stewards te trots om mening bij te stellen'

Carlos Sainz zit nog steeds met de straf die hij heeft gekregen voor de botsing met Lance Stroll tijdens de Grand Prix van Bahrein. De Spaanse coureur kan maar geen begrip opbrengen voor beslissing van de stewards om hem een gridstraf te geven van drie plaatsen voor de Grand Prix van Rusland, die volgende week zondag zal worden verreden.

Sainz is het er niet mee eens. 'Ik was verbaasd dat ik een grid penalty incasseerde. Ik dacht dat de wedstrijdleiding het tot race-incident zou bestempelen. Dat was het in mijn ogen in elk geval. In de Formule 1 gebeurt zoveel in de strijd om punten', is zijn mening.

Volgens de rijder van Scuderia Toro Rosso zat Stroll fout. 'Lance zag me gewoon niet. Iemand met meer ervaring had waarschijnlijk meer ruimte voor me gelaten in de bocht. Toch besloten de stewards om een straf uit te delen. Daar heb je het maar mee te doen, het is wat het is. Je kunt niet in hoger beroep. Ze zijn toch te trots om hun mening bij te stellen. Een beroep had niks uitgehaald.'

Hij vindt dat de stewards onvermurwbaar zijn. 'Zelfs als je de mogelijkheid had gehad om in beroep te gaan, je denkt toch niet dat de stewards dan hun besluit terug hadden gedraaid? Ze nemen een beslissing en houden daar halsstarrig aan vast, anders verliezen ze hun geloofwaardigheid. Dat verandert nooit. Maar het is niet anders. Eerste incident, vechtend voor positie, meteen bestraft.' (foto: Red Bull Content Pool)

Naar boven