Like ons!

Formule 1

Brawn zou niet kunnen werken met Ecclestone

Ross Brawn, de nieuwe sportief directeur van de Formule 1, geeft in F1 Racing toe dat hij niet zou kunnen samenwerken met Bernie Ecclestone. Maar, hij vertelt ook dat het geen must was dat Ecclestone (86) zou vertrekken nadat Liberty Media de aandelen van de Formule 1 in handen had gekregen in januari dit jaar.

Ecclestone werd echter wel de laan uitgestuurd, maar dit was geen absolute voorwaarde. 'Dit is niet waar', zegt Brawn daarover. 'Ik bedoel, ik zou niet met Bernie kunnen werken, maar ik heb daar nooit een voorwaarde van gemaakt'. Voor het publiek zou een samenwerking met Ecclestone wel vermakelijk zijn geweest denkt de bestuurder. 'Het zou erg entertainend zijn geweest om met Bernie te werke. Het was niet onmogelijk geweest, maar Bernie heeft de dingen de voorbije jaren altijd op zijn eigen manier gedaan - en heeft de dingen ook op een zeer effectieve manier op zijn eigen manier gedaan.'

De Formule One Management (FOM), waar Brawn deel van uitmaakt, zal zich in tegenstelling tot onder het bewind van Ecclestone actiever gaan opstellen in de sport. 'We zullen voor onze zaak gaan vechten, in de toekomst waarschijnlijk nog wel meer dan tot op heden altijd is gebeurd”, zei Brawn. “Niet dat het vorige management dat niet gedaan heeft, maar het gebeurde alleen op bepaalde momenten. Zij bemoeiden zich er alleen mee wanneer er een crisis was, maar wij zullen voortdurend blijven kijken hoe we de sport kunnen verbeteren', meldt Brawn.

Naar boven