Like ons!

Formule 1

Marko over Verstappen: 'Max is met niemand te vergelijken'

In een interview met GP Update heeft Helmut Marko zijn licht laten schijnen op het juniorenteam van Red Bull Racing, dat in 2001 is begonnen, en op onder andere Max Verstappen en Richard Verschoor. Over Max spreekt hij uiteraard positief. 'Max is met niemand te vergelijken. Zijn situatie is zo anders. De opleiding die hij van zijn vader gehad heeft, in het karting, is uniek. Zoiets zullen we niet snel meer zien in de Formule 1', denkt Marko.

De 16-jarige Richard Verschoor rijdt komend seizoen in de Formule Renault 2.0. De opdracht van Marko is duidelijk, winnen, maar dat geldt voor alle talenten. 'Het draait maar om één ding: prestaties. Ze moeten winnen. Al nemen we in ogenschouw bij welk team ze rijden, welke omstandigheden er zijn, met welke motor ze rijden en dat soort dingen. Maar daarover ga ik je natuurlijk niet alles vertellen.'

Spijt
Red Bull gebruikt nu het opleidings team Scuderia Toro Rosso om door te selecteren. Zo ging in 2016 Daniil Kvyat naar Toro Rosso en kreeg Max Verstappen een plekje bij Red Bull omdat Kvyat toch wel fouten maakte. Marko heeft meerdere coureurs afgeschreven, maar beaamt dat hij niet altijd de juiste keuze heeft gemaakt. Onder andere Alguersuari, Sebastien Buemi en Jean-Éric Vergne werden te licht bevonden.

'Of ik wel eens spijt gehad heb dat ik een bepaalde coureur heb laten gaan? Met Sebastien Buemi. Al waren de omstandigheden toen anders. Maar je ziet hoe goed hij het doet in het World Endurance Championship, bovendien domineert hij de Formule E. Ook in onze simulator doet hij het uitstekend', zegt Marko op de website. (foto: Red Bull Content Pool)

 

Naar boven