Like ons!

Formule 1

'Punten gegarandeerd' voor McLaren: 'Ik zit al aan mijn twaalfde motor..'

Fernando Alonso verwacht in Brazilië punten te halen, zolang zijn motor het weekend goed doorkomt en er geen penalty’s hoeven te worden geïncasseerd. Beide rijders van McLaren hebben namelijk een vernieuwde aero en de ontwikkeling sinds de zomerstop is enorm.

‘Mexico is onze beste race geweest tot nu toe. Dus als we het weekend in Brazilië doorkomen zonder gridstraffen, dan halen we gegarandeerd punten’, zegt Alonso vol vertrouwen in gesprek met Auto Motor und Sport.

Dat vertrouwen wordt ook gehaald uit elke update aan het chassis, die wonderbaarlijk goed werken. Desondanks is het een slecht seizoen. ‘We zijn heel veel punten verloren door motordefecten en penalty’s. Ik zit al aan mijn twaalfde motor, dan heb je geen goed seizoen...'

Over motoren gesproken, vanaf 2021 komt er een nieuwe krachtbron in de Formule 1, maar Alonso wil daar niet te veel over kwijt. ‘Daar weet ik niet genoeg van. Het doet in ieder geval veel stof opwaaien en er is nog tijd zat voor 2021. Welke motor ik zelf zou willen? Een V10, dat is de ‘geilste’ motor ooit.’ (foto: McLaren F1 Team)

Naar boven