Like ons!

Formule 1

Lauda hard: 'Ferrari en Renault hebben gekozen voor performance en op betrouwbaarheid verloren'

Niki Lauda lijkt de vinger op de zere plek hebben gelegd wat betreft de concurrentie van Mercedes. De adviseur van de zilveren pijlen zegt dat Mercedes aan het langste eind heeft getrokken omdat ze de voorkeur aan betrouwbaarheid hebben gegeven.

'Aangezien we wisten dat we een auto met een onregelmatige prestatiecurve hadden, beseften we ook dat we ons geen motorische problemen konden veroorloven. Toto Wolff en ik vroegen motorenbaas Andy Cowell dan ook wat belangrijker was; een extra tiende aan performance vinden of betrouwbaar blijven?', vertelt de Oostenrijker aan La Gazzetta dello Sport.

'Zonder betrouwbaarheid kun je immers het kampioenschap niet winnen', vervolgt Lauda in de roze krant. 'Ferrari en Renault gaven de voorkeur aan performance en hebben de betrouwbaarheid verwaarloosd, daardoor hebben ze Grands Prix verloren.'

Echter, de coureurs van Ferrari komen ook niet ongeschonden uit de strijd volgens de Mercedes-consultant. Sergio Marchionne, CEO van Ferrari, zei eerder al dat Sebasian Vettel en Kimi Raikkonen ook wat te verwijten valt. 'Ik ken Sergio goed en net als ik zegt hij wat hij denkt, al ben ik soms nog net iets diplomatieker dan hij. Maar ik kan hem wel begrijpen. Ze hebben het kampioenschap verloren, dan is het juist om kritisch te zijn.' (foto: Mercedes AMG F1)

Naar boven