Like ons!

Formule 1

Kimi Raikkonen vervolgt reeks in Brazilië: De eeuwige nummer drie

Het gaat Kimi Raikkonen de afgelopen seizoenen niet echt voor de wind. Sterker nog, sinds zijn wereldkampioenschap in 2007, gaat het alleen maar bergafwaarts met de Fin. Met nog één race voor de boeg, lijkt ook 2017 geen succesjaar te worden voor The Iceman.

In 2007 stond Raikkonen zesmaal op het hoogste treetje van het podium, wat resulteerde in een kampioenschap. Het jaar daarna waren twee zeges slechts genoeg voor een derde plaats. Vanaf toen werd het helemaal karig. In 2009 won de Fin in België, in 2012 in Abu Dhabi en het jaar daarna in Australië.

Die zege uit 2013 namens het team van Lotus was de laatste keer dat koele Kimi weer eens écht kon juichen. Daarna volgden elf tweede plaatsen in vijf seizoenen en ook tien derde plaatsen. Die plaats drie loopt als een rode lijn door de loopbaan van Raikkonen.

De Fin blijkt namelijk de ‘eeuwige nummer drie’. Met 37 keer het laagste podium gaat de Ferrari-coureur stijf aan kop als het gaat om derde plaatsen. Ver daarachter volgen Rubens Barrichello en Fernando Alonso met 28 stuks. Dit seizoen reed Raikkonen al vijfmaal naar de derde plaats. In Brazilië deed hij dat zelfs voor de derde maal op rij.

Als het gaat om tweede plaatsen, moet Raikkonen Michael Schumacher, Fernando Alonso en Alain Prost voor zich dulden. Als het gaat om zeges staat hij slechts op plaats zestien. (Foto: Ferrari F1 Team)

Naar boven