Like ons!

Formule 1

Grosjean ziet 'uitstekend' Haas in 2017: 'Doen nog volop mee met jongens voor ons'

Haas F1 heeft er bijna twee seizoenen opzitten in de Formule 1. Romain Grosjean, die al vanaf de intrede van de Amerikaanse renstal betrokken is bij het team als coureur, is van mening dat Haas F1 het uitstekend heeft gedaan dit seizoen. De 31-jarige coureur vindt dat er meer progressie is geboekt dan de hoeveelheid punten doet vermoeden.

Het team van Haas F1 heeft tot op heden negentien punten meer gescoord dan vorig seizoen. 'We hebben zeker goede progressie geboekt', beaamt de Fransman, die echter denkt dat er nog veel meer in zit. 'Dat is waarom de winter belangrijk wordt voor ons, om alles in gereedheid te krijgen voor het komende seizoen. Toen we aan 2017 begonnen, waren we veel sterker dan in het begin van 2016.'

'In het begin van dit seizoen waren we enorm sterk', vervolgt Grosjean tegen onder meer GPUpdate.net. 'Daarna gingen we iets achteruit, wat we met het oog op de toekomst moeten oplossen. We wisten dat het seizoen 2017 zou een uitdagend jaar worden, maar ik denk dat we het uitstekend hebben gedaan. We gaan alles geven in Abu Dhabi en het benaderen alsof het om de wereldtitel gaat. We doen nog volop mee met de jongens voor ons', doelt de Haas F1-coureur op de strijd om de zesde plek in het constructeurskampioenschap samen met Toro Rosso en Renault.

Naar boven