Like ons!

Formule 1

Bottas: Langere wielbasis geen nadeel

Links en rechts gaan er theorieën over het internet dat Ferrari en Red Bull in Monaco in het voordeel zouden zijn ten opzichte van Mercedes omdat deze teams gebruik maken van een kortere wielbasis. Volgens Mercedes-coureur Valtteri Bottas valt het allemaal wel mee.

Mercedes heeft bij het ontwerpen van de wielbasis van de W08 voor een andere route gekozen dan Ferrari en Red Bull. De wereldkampioen denkt dat over het gehele seizoen genomen, twintig verschillende circuits, een langere wielbasis het beste werkt. Mercedes zou met een langere wielbasis vooral in lange, snelle bochten in het voordeel zijn. Kortom: bochten die in Monaco niet te vinden zijn. 

Valtteri Bottas denkt niet dat het feit dat er in Monaco voornamelijk korte, langzame bochten te vinden zijn, nadelig is voor Mercedes. 'Nee, we hebben afgelopen weekend sterk gepresteerd in de laatste sector op Barcelona en die draait volledig om langzame bochten en bochten die elkaar snel opvolgen, net als het circuit van Monaco. Ik denk dat we dus alle kans hebben om daar heel sterk te zijn. Ik verwacht dat het opnieuw close zal zijn met Ferrari. Mogelijk dat het hele veld daar iets dichter bij elkaar zit doordat er minder rechte stukken zijn, dus misschien kan Red Bull ook sterk zijn. Maar ik denk dat we alle kansen hebben om een goed weekend te kunnen hebben. Ik heb niet het idee dat we in het nadeel zijn voor Monaco.'

Naar boven