Like ons!

Formule 1

Williams en Lowe adviseren Stroll een stapje terug te doen

Het Formule 1 seizoen van Lance Stroll is nog niet wat de Canadees er zelf van verwacht had. 0 punten en 0-5 achter in de kwalificatiestrijd met Felipe Massa zorgen er voor dat de druk op miljardairszoon toeneemt.

Die druk komt niet in de laatste plaats van Lance Stroll zelf. Claire Williams denkt echter dat Stroll beter 'een stapje terug kan doen' wanneer het gaat om het uiterste van zichzelf eisen.'Lance zou echter juist baat hebben bij meer rust om en in zijn hoofd. Dan kan hij laten zien wat wij weten dat hij kan. Als de druk er een beetje vanaf is, denk ik dat hij als de brandweer gaat. Als team doen wij dit al veertig jaar. We weten hoe het spelletje werkt en hoe we jong talent moeten begeleiden.', geeft de teambazin haar coureur een advies.

Technisch directeur Paddy Lowe vult aan dat Stroll daarbij ook genieten van het rijden. 'Als je dat niet doet, zal het ook niet goed gaan, al is het met alle druk eromheen makkelijker gezegd dan gedaan. Coureurs zijn daarbij van nature ook super competitief. Ze zetten zichzelf onder enorm veel druk als ze denken dat ze niet goed genoeg presteren. Dat wordt dan een soort vicieuze cirkel waarin de druk steeds groter wordt, en het is niet makkelijk dat los te laten.', zegt de Brit die meent dat een deel van de druk wordt veroorzaakt door de bankrekening van zijn vader. Het etiket 'paydriver' dreigt voor de Canadees als de resultaten uitblijven.

Volgens Williams is het echter zo ver nog niet. 'Natuurlijk, als de resultaten uitblijven, wordt de druk groter, maar ik denk dat hij in een goed ritme kan komen, met het juiste momentum. Hij is erg vastberaden en kan dit aan qua karakter.'

Naar boven