Like ons!

Formule 1

Key van Toro Rosso ziet nog geen optimale benutting van de updates

James Key, technisch directeur bij Toro Rosso, heeft het idee dat zijn team meer uit de updates van de auto kan halen. Volgens Key is de bolide van de Italiaanse renstal tijdens de Grand Prix in Barcelona niet optimaal benut.

'Het was een lastig weekend', verteldt Key in gesprek met Motorsport.com. 'We hebben veel dingen aan de auto veranderd en we hadden meer tijd nodig om de juiste balans te vinden dan we hadden verwacht. Er waren een paar dingen die aangepast moesten worden om goed te kunnen werken en een paar dingen die anders werkten dan we hadden gedacht.”

'We moeten een paar dingen bestuderen om ervoor te zorgen dat we het maximale uit het pakket halen' We hebben de vrijdag benut om ernaar te kijken en op zaterdag waren we er, maar Carlos was meer tevreden met de aanpassingen dan Daniil. De race verliep vervolgens beter.'

Key was erg tevreden met het verschil tussen Sainz en de Red Bulls in Q1 en Q2. Het verschil met Daniel Ricciardo bedroeg toen slechts twee tienden. 'Het vormt altijd een goed referentiepunt omdat je ziet wat er met dezelfde motor mogelijk is. Ik denk dat we verder achter liggen dan we zouden willen, afgezien van het drama in de kwalificatie. Ik denk dat we uiteindelijk in de race niet alles uit de auto’s hebben gehaald, zeker als je kijkt naar Q1 en Q2.'

'Maar we houden de gedachte van de eerste twee delen van de kwalificatie vast: we waren dichterbij dan voorheen, dus dat is bemoedigend. Maar we moeten nog harder aan de auto weken om de prestaties te maximaliseren', aldus de technische man van Toro Rosso. 

(foto: Red Bull Contentpool)

Naar boven