Like ons!

Formule 1

Ook Force India kritisch op concept nieuwe motorformule

Force Inda kan zich na Mercedes, Ferrari en Renault ook niet vinden in de nieuwe motorformule die door de F1-directie is gepresenteerd. De leiding van de Formule 1 gaat nu met de teams in gesprek om wel met elkaar tot overeenstemming te komen.

Ze willen een relatief eenvoudige motor introduceren. 'We kunnen het niveau van de motoren niet verlagen zodat ze maar allemaal gelijk zijn. Waarom zouden we de Formule 1 beroven van een van de uitdagende facetten? Ik snap het echt niet', baalt Otmar Szafnauer tegenover Motorsport-total.com. 

Hij vindt dat er gewoon ook competitie moet zijn tussen de power units. 'De Formule 1 draait om de coureurs en aerodynamica en zou ook om de motoren moeten draaien. Het team met het beste totaalpakket wint, zo is het altijd geweest. Als je dan de aandrijflijn weghaalt als onderscheidende factor, dan vergroot je het belang van die andere twee factoren en dat zou in mijn ogen een verkeerde richting voor de Formule 1 zijn.'

Echter, indien de motor ook daadwerkelijk goedkoper gaat worden, dan zou het kunnen dan Force India toch akkoord gaat met het voorstel. 'Waar het ons vooral om gaat is dat we minder geld kwijt zijn aan de krachtbronnen', verduidelijkt de chef het speerpunt van de Indiase renstal. (foto: Force India F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven