Like ons!

Formule E

Gutierrez heeft Formule E stoeltje beet

Voormalig Haas Formule 1-coureur Esteban Gutierrez heeft voor de rest van het Formule E seizoen een stoeltje beet bij het team van Techeetah.

Gutierrez heeft bij Haas zijn plek af moeten staan aan Kevin Magnussen, nadat de Mexicaan er in 2016 niet in geslaagd is om ook maar een enkel WK punt binnen te brengen. 

In januari hintte Gutierrez al op deelname aan de Mexicaanse ePrix, maar het duurde tot vandaag dat zijn plannen concreet gepresenteerd werden. Gutierrez zal de resterende negen races van Formule E-kampioenschap rijden voor het Techeetah team naast, eveneens, oud-Formule 1-coureur Jean-Eric Vergne. De Mexicaan, die eerder in de Formule 1 actief was voor het team van Sauber en als test- en reserve coureur voor Ferrari, neemt het stoeltje over van Ma Qing Hua. 

Dankbaar

'Ik ben erg dankbaar om bij Techeetah te gaan rijden. Het is een competatief team,' zei Gutierrez. 'Na een ongelooflijke vierjarige Formule 1-ervaring, zet ik nu een stap in de toekomst van gemotoriseerde sport. Ik kijk er bijzonder naar uit om te debuteren bij de Mexicaanse ePrix. Hopelijk kan ik mooie dingen laten zijn voor de gepassioneerde Mexicaanse fans.'

 

 

Naar boven