Like ons!
Update | Vandoorne officieel in Formule E in 2019

Formule E

Update | Vandoorne officieel in Formule E in 2019

Stoffel Vandoorne zal in het seizoen 2018-2019 in de Formule E rijden. Hij heeft een contract getekend bij het team van HWA. Dat weet Motorsport.com te melden. De Belg zal daar de teamgenoot worden van Gary Paffett.

Na twee jaar als Formule 1-coureur bij McLaren heeft dat team besloten niet met hem verder te gaan: voor 2019 zijn daar Lando Norris en Carlos Sainz bevestigd. Vandoorne moest dus ergens anders heen, maar al gauw bleek dat er in de Formule 1 weinig plek meer voor hem vrij was. Hij ging op zoek naar plaatsen in andere raceklassen en is zo bij de Formule E beland. Het team zal hem daar waarschijnlijk begin volgende week aankondigen.

Nieuw Formule E-team

HWA is een nieuw team dat onder leiding staat van Mercedes. Het moet de ruimte geven voor Mercedes om in de nabije toekomst een eigen fabrieksteam in de elektrische raceklasse op te zetten. Het team zal in seizoen 2018-2019 debuteren.

Update 11.08u - Vandoorne officieel Formule E-coureur

Maandagmorgen is bekend geworden dat Stoffel Vandoorne officieel Formule E-coureur zal zijn in 2019. Hij gaat rijden voor het aan Merceds gelieerde HWA.

Vandoorne wordt teamgenoot van Garry Paffet. 'Het is ook geweldig om met zo’n ervaren coureur als Paffett te kunnen werken als teamgenoot. Ik weet zeker dat we van elkaar kunnen profiteren tijdens het seizoen', laat de Belg onder andere weten.

Ondanks dat het een nieuw team is in de electrische klasse, is Vandoorne positief. 'Alhoewel we allemaal nieuw zijn in deze klasse twijfel ik er niet aan dat we een steile leercurve zullen hebben. Het zal natuurlijk niet makkelijk worden, maar ik wil zo snel mogelijk competitief worden in deze klasse en een goede indruk maken.'

 

1 reacties

  1. onetimer

    onetimer

    12 Oct 2018 om 17:58

    Vandoorne is een coureur die perfect pas bij Formule E. Iemand die net niet goed genoeg is voor de F1 maar competitief genoeg door Formule E. Waar er vroeger eigenlijk geen goede alternatieve zijn voor de F1 is dat er nu wel.
    Formule E wordt steeds meer interessante klasse.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven