Like ons!

Max Verstappen

Dance: 'Verstappen moet oppassen dat hij geen Schumacher wordt'

Bob Dance sleutelt al zijn hele leven aan race auto's. De 83-jarige monteur en ingenieur is nog altijd actief bij Classic Team Lotus. Hij werkte in de Formule 1 voor Team Lotus, March en het Brabham van Bernie Ecclestone. De Brit was actief voor onder andere voormalig kampioenen Emerson Fittipaldi, Mario Andretti en Ayrton Senna. In gesprek met Auto Visie geeft hij zijn mening over Max Verstappen.

Dance wijst erop dat de sport misschien wel te veilig is geworden. 'Vroeger wist je dat een bepaalde actie niet moest worden gedaan, omdat je dan over iemands wiel werd gelanceerd en dan, tja..', maakt hij een bruggetje naar Verstappen, die er om bekend staat dat hij veel risico neemt.

'Nu is dat anders. Ook bij jullie Max Verstappen, ja. Ik vind hem een heel leuke charger', begint Dance over Max. 'Maar hij moet oppassen dat hij niet doorslaat. Dat hij niet wordt zoals Schumacher. Dat was een geweldige rijder, maar iemand die op alle manieren móést winnen. Dat is niet zoals het hoort', vindt de oudgediende.

Verder is Dance behoorlijk onder de indruk van de pitstops van tegenwoordig. 'Als ik kijk naar de bandenwissels, dan snap ik niet hoe ze het doen', vraagt hij zich af. 'Wij vonden een wissel in vijf seconden in de jaren negentig behoorlijk snel. Nu doen ze het in twee seconden. Twéé…' (foto: Red Bull Content Pool)

Op de hoogte blijven van het laatste F1-nieuws? Volg F1 Maximaal op Facebook!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven