Like ons!

Max Verstappen

Bleekemolen: 'Ik vrees het ergste voor Max'

Het seizoen voor Max Verstappen loopt nog niet zoals hij zelf had gehoopt. Door veel technische problemen en/of pech is de Nederlander al in drie races uitgevallen. Ook is de Red Bull nog niet op het niveau waar ze hadden willen staan. Verstappen liet eerder vandaag al weten dat hij dat graag anders gezien had. Maar of die verandering er dit weekend gaat komen, Michael Bleekemolen vreest van niet.

Baku bleek vorig jaar al een circuit te zijn waar Red Bull niet op floreert. Er is ook geen reden om te verwachten dat dat dit jaar wel gaat gebeuren, laat Bleekemolen weten tegenover Telesport.nl: 'Het probleem aan het aankomend weekend is dat we een circuit hebben, met hele lange rechte stukken. Meer dan twee kilometer, en ook nog een heel bochtig gedeelte. Dat bochtige gedeelte werkt in hun(Red Bull) voordeel, want ze hebben een beter chassis. Dus ze kunnen het goed doen in de langzame bochten, maar ze zijn wat minder in de rechte lijn. Dus dat is wel vervelend. Misschien compenseert het een beetje het snelheidsverlies, maar ik kan bijna garanderen dat Max er niet aankomt dit weekend', liet Bleekemolen weten in zijn eigen kart hal.

Natuurlijk word er ook even terug gekeken op de Grand Prix van Canada, waar Verstappen een wereldstart had, maar de wedstrijd moest staken met een kapotte accu. 'Wat hij daar deed was weer alsof hij in zijn kartje zat. Max denkt er heel makkelijk over, die geeft gewoon gas bij zo'n start en die zoekt het gaatje. De anderen doen allemaal voorzichtig met de gedachte "ik moet nog 79 rondjes rijden". Misschien kan hij weer wat compenseren, maar het blijft een probleem (het snelheidsverlies op de rechte stukken). We zagen hem in Canada het lang volhouden op die tweede plek, dat was echt fantastisch. Dus je weet het nooit, maar ik vrees het ergste', aldus de 67-jarige Amsterdammer.

Het valt iedereen op dat dit seizoen minder verloopt dan vorig seizoen, mede omdat Red Bull de sprong richting de top gemist heeft en Ferrari die wel gemaakt heeft. Maar helemaal kansloos acht Bleekemolen dit seizoen niet voor Max. 'Als we vandaag of morgen weer een regenrace hebben, dan is Max weer in zijn element. En als er zich iets vreemds voordoet, weet ik het wat, dan zie je steeds dat Max de betere coureur is in allerlei opzichten. We moeten eventjes exceptionele dingetjes hebben, dan gaat het best wel goed.' Maar Bleekemolen blijft wel realistisch kijken. 'Maar ik denk niet dat we hem als racewinnaar dit jaar hoeven te bestempelen. Dat gaat niet lukken.'

Naar boven