Like ons!

Max Verstappen

König verwacht meer van Max dan van Daniel: 'Hij is de betere racer'

F1Maximaal.nl blikt in gesprek met Florian König alvast vooruit op het volgende seizoen. De journalist van RTL Deutschland verwacht dat Max Verstappen hoger gaat eindigen in het wereldkampioenschap dan Daniel Ricciardo, maar König betwijfelt of de wereldtitel zelf erin zit.

König is het niet eens met de stelling dat Verstappen Ricciardo afgelopen seizoen overklast heeft. ‘Ik denk van niet, maar hij heeft in sommige races wel laten zien dat hij iets extra’s heeft. Maar Daniel heeft het vermogen om de punten te scoren. Hij was ook op de juiste plekken toen Max technische problemen had. Daniel is een enorm goede coureur. Ik zou zeggen dat het om het even is, maar Max heeft meer potentie.’

Met die potentie zal Verstappen volgend seizoen de bovenliggende partij zijn, zo denkt König. ‘Max is waarschijnlijk de betere racer en ik verwacht van hem dat hij gaat domineren in het Red Bull-team volgend seizoen. Hoewel dat dit seizoen qua punten niet het geval was, denk ik dat Max sterker is dit jaar. Hij gaat meer leren en hij heeft dan extra ervaring, dus ik denk dat volgend jaar Max Verstappen de nummer één coureur van Red Bull is.

König zou graag zien dat zoveel mogelijk teams zich kunnen mengen in de strijd om de wereldtitel. ‘Red Bull was competitief aan het einde van afgelopen seizoen, dus ik hoop dat ze dat volgend seizoen vanaf het begin ook zijn. Het chassis en de aerodynamica zullen wel weer op orde zijn en dan hangt het af van het verschil in paardenkracht van de motor, in vergelijking met de Mercedes- en Ferrari-motor. Als dat geminimaliseerd kan worden dan zie ik Red Bull als serieuze kandidaat voor de wereldtitel. Ik hoop voor de Formule 1 dat we niet vechten met twee teams om de titel maar met drie teams.’

De Duitse journalist is dan ook erg benieuwd naar wat McLaren voor elkaar kan gaan boksen in 2018. ‘Het hangt af van hoe goed de auto écht is. Ze zeiden dat ze net zo goed qua chassis en de aerodynamica net zo goed als de Red Bull waren, dus McLaren zou ook in staat moeten zijn om het gevecht aan te gaan. Ik denk dat dat ze snel zullen zijn, punten zullen scoren en ook enkele podiumplaatsen gaan boeken, maar voor het kampioenschap zie ik ze niet echt als een grote uitdager. Maar als ik het fout heb, dan ben ik blij.’ (foto: Red Bull Content Pool)

Corwin Kunst

Lees ook:
- Konig: 'In Duitsland hebben we geen Max Verstappen'
- Duitse verslaggever Konig: 'Ik weet dat Max een grappige gozer is'

 

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven