Like ons!
Vettel houdt zich op vlakte over straf Verstappen: 'Vooral die vijf strafpunten van belang'

Max Verstappen

Vettel houdt zich op vlakte over straf Verstappen: 'Vooral die vijf strafpunten van belang'

Max Verstappen ontving van de wedstrijdleiding een tijdstraf van tien seconden na een mislukte inhaalactie bij Sebastian Vettel. Desondanks werd de Nederlander nog vijfde in China, terwijl Vettel genoegen moest nemen met een achtste stek. Tegenover Auto, Motor und Sport wil de Ferrari-coureur weinig kwijt over de tijdstraf van de Red Bull-coureur.

Charlie Whiting en zijn team oordeelden dat de botsing eerder als een fout gezien moet worden, dan als een riskante manoeuvre. Vanwege die reden kwamen de stewards tot een straf van tien seconden voor Verstappen. Zijn mening over de hoogte van de straf wilde Vettel niet kwijt bij het eerdergenoemde Duitse medium. 'Dat is altijd aan de stewards.'

Waar Vettel wel blij mee is zijn de twee extra strafpunten die Verstappen op zijn licentie heeft ontvangen. 'Hij zit nu al op vijf punten, dat is ook wel van belang. Dat zal hem er namelijk van weerhouden vaker dergelijke acties te plaatsen', besluit viervoudig wereldkampioen Vettel. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven