Like ons!
Hamilton over inhaalactie Verstappen: 'Snapte niet wat hij daar deed'

Max Verstappen

Hamilton over inhaalactie Verstappen: 'Snapte niet wat hij daar deed'

Max Verstappen waagde, toen de safety car weer de pitstraat in verdween, een inhaalactie bij Lewis Hamilton. De poging van de Red Bull-coureur mislukte en de Nederlander verloor hierdoor een positie aan teamgenoot Daniel Ricciardo. Hamilton staat daar niet van te kijken en stelt dat op de positie vanwaar Verstappen het probeerde, nog nooit een coureur iemand heeft ingehaald.

'Volgens mij kun je in bocht 8 niet inhalen. Bij het uitkomen van bocht 7 is het vies en het is een heel snelle en lange bocht. Ik denk dat er geen toprijders zijn geweest die daar ooit buitenom hebben ingehaald', analyseert Hamilton het voorval bij Motorsport.com. 'Ik heb hem niet eens gezien. Toen ik de herhaling zag snapte ik niet wat hij daar deed. Maar voor mij was dat geen probleem.'

Al met al kan de viervoudig wereldkampioen wel leven met de acties van Verstappen zondag in China. 'Uiteindelijk ben ik blij met de manier hoe hij reed omdat we zodoende niet te veel punten hebben verloren. Of Verstappen te agressief reed? Ik bedoel er niets mee, alleen dat het vandaag met betrekking tot het resultaat een goede dag was', besluit Hamilton. (Foto: Mercedes-AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven