Like ons!
Lammers analyseert: 'Verstappen kwam in verleiding door foutje Vettel '

Max Verstappen

Lammers analyseert: 'Verstappen kwam in verleiding door foutje Vettel '

Jan Lammers was zondagavond in de studio van de NOS om de Grand Prix van China te analyseren. De autocoureur ging voornamelijk in op de race van Max Verstappen en zijn incidenten met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

'Soms dan bereik je dingen natuurlijk door een enorme geestdrift, maar soms is dat ook de reden waarom dingen niet lukken', aldus Lammers, die het fragment van de inhaalpoging van Verstappen op Hamilton erbij pakt. 'Max was te gretig en drukt te ver door. Hij probeert hem te pakken op een plaats waar het eigenlijk niet kan. Soms bereik je dingen niet omdat je ze te graag wil en ik dat dat wel een beetje de rode draad van vandaag is.'

De analist vervolgt met de touché met Vettel. 'Hier werd Max eigenlijk in de verleiding gebracht, want Vettel maakte zelf een foutje. Daardoor kwam hij wijd uit en dan moet je als Verstappen zijnde dus eigenlijk beslissen om, ondanks dat foutje van Vettel, erachter te blijven. Dat is heel moeilijk, want het was niet zijn initiatief om hem al in te gaan halen.'

'Als kijker hadden we geluk dat Vettel en Max door konden na de spin. Qua spektakel heeft Max het voor ons fantastisch gedaan, want het was een race om van te smullen', lacht Lammers.

'Qua rijden, inhalen en regen hoef je Max helemaal niks meer te leren', vervolgt hij. 'Het enige wat hij nu nog moet gaan leren is kampioenschappen winnen. Dat kan hij alleen maar in de toekomst zelf gaan bewijzen, voor de rest kan hij alles. Alleen dit soort beslissingen nemen, dat je dus soms ook even geduld moet hebben, dat moet hij nog gaan leren wil hij die kampioenschappen gaan vergaren', sluit Lammers af.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven