Like ons!
Ricciardo geeft schuld van Baku-crash min of meer aan Verstappen

Max Verstappen

Ricciardo geeft schuld van Baku-crash min of meer aan Verstappen

In een interview met het Spaanse El Confidencial heeft Daniel Ricciardo alsnog de schuld van de crash in Baku bij Max Verstappen neergelegd. 'Mensen die deze sport begrijpen, weten dat het niet mijn fout was', zegt de Australiër in de Spaanse media.

En dat is opmerkelijk, aangezien in Baku is afgesproken dat ze naar buiten zouden brengen dat het de schuld van beiden was. Ricciardo heeft de stilte doorbroken. 'Je hoort mensen zeggen dat het schuld van beide coureurs was, dus ongeveer 50 procent. Dat denk ik niet', laat hij nog meer optekenen.

Ricciardo wijst er verder op dat hij 'bij iedere andere rijder' een normale inhaalactie had gemaakt, maar dat het bij Verstappen fout gaat. 'Bij een ander zou het 'inhaalman Daniel' zijn geweest. Het probleem was ook dat ik dacht dat ik hem had bedrogen (een dummie manouvre waardoor je je voorganger misleid). Daarom moest ik wel voor die inhaalactie gaan. Ik kon niets anders doen', wast Ricciardo zijn handen in onschuld.  

De ploeggenoot van Verstappen is niet van plan om minder agressief te gaan inhalen. 'Hoewel mijn inhalen steeds later wordt, denk ik dat ik het met respect doe. We moeten allemaal met respect rijden. Bewegen in de remzone veroorzaakt bijna altijd een ongeluk. Ik zou hetzelfde opnieuw doen, laten we hopen dat mensen iets meer respect hebben', lijkt hij ook op Verstappen te doelen.

Tot slot gaat het nog over zijn contract. Red Bull heeft Ricciardo laten weten dat ze voor de zomer een besluit willen, hij zou wel willen wachten tot oktober. 'Dit moet het perfecte contract worden', zijn de woorden van Ricciardo die wijzen op een zorgvuldig overwogen besluit. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven