Like ons!
Ricciardo: 'Waarschijnlijk wilde het team voorkomen dat ik voor Max op de baan kwam'

Max Verstappen

Ricciardo: 'Waarschijnlijk wilde het team voorkomen dat ik voor Max op de baan kwam'

Daniel Ricciardo stelt tegenover de papieren versie van Autosprint dat hij eigenlijk misschien wel vóór Max Verstappen had moeten rijden na de pitstop. Red Bull hield echter tegen dat de Australiër voor zijn ploeggenoot op de baan kwam.

Als Ricciardo na Verstappen zijn pitstop langer op de baan was gebleven, had hij Verstappen ingehaald. 'Dat klopt', beaamt de rijder. 'Dan was ik voor mijn ploeggenoot gekomen', grijnst hij. 'Een paar rondjes extra was genoeg geweest.'

Waarschijnlijk was Ricciardo verbaasd dat hij naar binnen moest. 'Ik had naar de pitmuur doorgegeven dat mijn banden nog erg goed waren. Waarschijnlijk waren ze minder gedegradeerd door de safety car. Maar het is zo gegaan...', aldus een licht teleurgestelde rijder. 

De echte reden is niet bekend waarom Red Bull ervoor heeft gekozen om Verstappen voor Ricciardo te houden. Mogelijk zou het pijnlijk zijn geweest voor de Nederlander als via deze weg zijn ploeggenoot voor hem zou zijn gekomen en Verstappen kon een opsteker wel gebruiken. Een andere reden kan zijn  dat men er zeker van wilde zijn dat Ricciardo voor Hamilton op de baan zou komen. Nu kwam Ricciardo pal achter Verstappen terecht na de pitstop, op iets minder dan een seconde. Bekijk dat moment hieronder op 2.00 minuten. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven