Like ons!
Ricciardo complimenteert Verstappen: 'Hij rijdt sinds Monaco erg goed'

Max Verstappen

Ricciardo complimenteert Verstappen: 'Hij rijdt sinds Monaco erg goed'

Uitgerekend sinds de fantastische overwinning van Daniel Ricciardo in Monaco is Max Verstappen in goede doen. Zou de pijnlijke zege hem extra gemotiveerd hebben? Ricciardo is in ieder geval onder de indruk van wat Verstappen laat zien.

Tegen Motorsport-magazin wijst hij de theorie af dat hij per se eerste rijder wil worden bij Red Bull en daarom nog geen handtekening heeft gezet onder een nieuw contract. 'Ik wil dat niet, dat heb ik niet nodig. Max rijdt sinds Monaco erg goed, maar ik denk dat het verschil sinds Monaco wel een shock veroorzaakt', laat de Australiër cryptisch weten.

Verder op in het artikel maakt Ricciardo een grapje over de sterke Verstappen. 'Ik heb Max niet verslagen sinds Monaco, maar ik rijd ook extra langzaam, om ze opnieuw te laten nadenken', verwijst hij naar Mercedes en Ferrari, die beiden op zoek zouden zijn naar 'een tweede coureur', en een sterke Ricciardo als in Monaco, die zou voor concurrentie met Sebastian Vettel of Lewis Hamilton gaan zorgen.

Pech voor Ricciardo

Dat Verstappen sterker is dan Ricciardo de afgelopen races, komt niet alleen maar door kwaliteit van de Nederlander. Ricciardo heeft ook veel issue's. In Frankrijk ging zijn voorvleugel stuk, hij had een technisch probleem in Oostenrijk en in de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië werkte zijn DRS niet. 'Dat is pech', baalt de rijder. 'En dat maakt me pissig.'

Ricciardo zou Ricciardo niet zijn als hij afsluit met een grapje. De in Monaco woonachtige piloot is blij dat hij komend weekend niet de RB14 hoeft te stappen. 'Ik kijk er echt naar uit om de auto een week te laten staan, hem over zichzelf te laten nadenken en in Duitsland sterker terug te komen. Misschien heb ik wat verkeerds tegen de auto gezegd', grinnikt de coureur. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven