Like ons!
Verstappen teleurgesteld na kwalificatie: ‘Had al balansproblemen in Q1’

Max Verstappen

Verstappen teleurgesteld na kwalificatie: ‘Had al balansproblemen in Q1’

Max Verstappen was niet tevreden na zijn kwalificatie in Hockenheim. De Nederlander wist een vierde tijd te noteren en start zo op de tweede startrij op zondagmiddag. Toch had Max in Q2 op de soft compounds willen eindigen, iets wat uiteindelijk mislukte.

Verstappen probeerde met zijn Red Bull-bolide een andere tactiek en startte zodoende tijdens Q2 op de softs. Hiermee probeerde de Limburger ervoor te zorgen dat hij ook de race op deze hardere band kon beginnen, maar die tactiek viel al snel in duigen. Door een schuiver van Marcus Ericcson werd er namelijk een rode vlag gehesen. Hierdoor moest Max zijn snelle ronde stoppen en de softs waren niet meer lucratief voor een tweede run.

‘Dat is gewoon zonde’, aldus Max tegenover Jack Plooji op Ziggo Sport. ‘We moeten morgen dus maar langer door zien te gaan op de ultrasofts en vanuit daar kijken wat we gaan doen. Het is niet ideaal en zeker niet zoals we het gepland hebben, maar zo zit het nou eenmaal’, besluit de Red Bull-coureur.

Problemen met balans in Q1

Ook merkte Verstappen dat zijn balans niet helemaal op orde was, iets wat ook een rol zou hebben gespeeld. ‘Al tijdens Q1 voelde ik dat de balans niet optimaal was. Dan verlies je gewoon wat rondetijd. Dit kwam omdat het op vrijdag een stuk warmer was en de auto dan anders aanvoelt. Daarnaast missen we natuurlijk ook gewoon power op de rechte stukken in de tweede sector.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven