Like ons!
Vorig jaar | Verstappen na 300 meter al klaar in Singapore

Max Verstappen

Vorig jaar | Verstappen na 300 meter al klaar in Singapore

In de rubriek 'Vorig jaar' kijkt F1Maximaal terug naar de Grand Prix die een seizoen geleden is verreden. Ditmaal nemen we de Grand Prix van Hongarije onder de loep, waar Max Verstappen in 2017 zijn teamgenoot Daniel Ricciardo uit de race knikkerde. Dat kwam hem op een middelvinger van de Australiër te staan.

De Grand Prix van Singapore van 2017 is er eentje om niet snel te vergeten. Velen zien dit als dé Grand Prix waar Ferrari de wereldtitel heeft verloren. Maar nog belangrijker voor deze rubriek, de race waar Verstappen mee in de sandwich van Ferrari werd genomen.

Uitstekende kwalificatie

De kwalificatie verliep uitstekend voor Verstappen. In zowel Q1 als Q2 klokte de Nederlander de snelste tijd. In Q3 wordt Verstappen verslagen door Sebastian Vettel met drie tienden, maar hij pakt wel een knappe tweede plaats met 0,020 seconden voorsprong op Daniel Ricciardo. Op twee tienden van Ricciardo volgt Kimi Raikkonen.

Dramatische start

Zondag lijkt het een mooie dag te gaan worden voor de Red Bull-coureur. Hij start in de avondrace als tweede en staat daarmee op de eerste startrij, naast Vettel. Als de lampen uitgaan komt Verstappen niet helemaal goed weg, waardoor Raikkonen, die achter hem startte, meteen langszij komt aan de linkerkant.

Verstappen heeft nu Vettel rechts en Raikkonen links en wordt door Vettel, die naar binnen kruipt, afgesneden. Daarna wordt hij licht geraakt, maar kan nog doorrijden. Echter, in de daar op volgende bocht wordt Verstappen alsnog geraakt door Raikkonen, die zijn auto niet meer kan besturen. 'Got damage, got damage..grrrr', moppert Verstappen op de boordradio. Ze liggen alle drie uit de race.

Vettel schuldig volgens Verstappen

Na afloop vermoedt de coureur dat Vettel wat heeft gemist. 'Ik denk dat Vettel Raikkonen niet heeft gezien en daardoor dacht dat hij mij kon blocken', zegt Verstappen. Raikkonen heeft het niet fout gedaan in de ogen van Verstappen. 'Hij kon er in principe gewoon langs en ik had iets naar rechts gekund, als Vettel daar niet had gezeten. Nu kwam ik in een sandwich. Dat was jammer', baalde de piloot.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven