Like ons!

Max Verstappen

Verstappen: 'Met motorupgrade lukt het hopelijk in de tweede seizoenshelft'

Max Verstappen behaalde na drie uitvalbeurten weer eens de eindstreep tijdens de Grand Prix van Engeland. De jonge Nederlander eindigde op de vierde plek, door een lekke band van Sebastian Vettel in de één-na-laatste ronde. Maar op pure snelheid kwam de Red Bull van Verstappen flink tekort. Na de zomer moet dit anders zijn, denkt Verstappen.

De balans van Max was het hele weekend niet geweldig, gaf hij na de race aan, hierdoor kwam hij op het einde van de race ook in problemen met zijn banden. Dit moet beter, maar heel erg is het ook weer niet, geeft de Nederlander aan bij www.Express.de: 'Natuurlijk kan het altijd beter. In China stond ik ook op het podium na een geweldige inhaalrace. Daar was de auto ook niet snel en was de balans ook niet super. Ondanks alles heeft Red Bull toch al een paar mooie resultaten gehaald. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in Red Bull. Ze zijn prima in staat om een goede auto te bouwen. We zitten er nu al een stuk dichter bij dan aan het begin van het seizoen', aldus Verstappen die in de vijf races voorafgaand aan de Britse Grand Prix zijn teamgenoot Ricciardo vijf keer naar het podium zag gaan.

 

Dat Red Bull zo ver achter de Ferrari's en Mercedessen lag op Silverstone was een kleine shock voor Verstappen en Ricciardo. De hoop op een winst op eigen kracht is dus minimaal op dit moment: 'Op dit moment is het nog niet mogelijk maar ik hoop dat we binnenkort een update van de motor krijgen. Met het chassis zijn we nu op de goede weg maar op motorisch vlak zijn we nog te langzaam. Hopelijk lukt het in de tweede seizoenhelft', zo sloot Verstappen af.

Naar boven