Like ons!
Update | Verstappen op de boordradio: 'Ze zijn lekker bezig voor het racen'

Max Verstappen

Update | Verstappen op de boordradio: 'Ze zijn lekker bezig voor het racen'

Max Verstappen kende een behoorlijk enerverende openingsfase van de Grand Prix van Japan met duels met beide Ferrari-coureurs. Later in de race leek de Nederlander ondanks een straf van vijf seconden nog kans te maken op de tweede plaats van Valtteri Bottas.

Het volledige communicatieverkeer tussen de pitmuur van Red Bull Racing en de coureur in auto nummer 33 is dan ook zeker de moeite waard om te beluisteren. Je vindt het verslag hier.

Fragmenten

Een aantal fragmenten van het radioverkeer was ook live tijdens de race te horen. Zo was Verstappen het overduidelijk niet eens met de tijdstraf die hij kreeg en was hij ook niet onder de indruk van het feit dat zijn populariteit in Italië mogelijkerwijs wat gedaald is. (Foto: Red Bull Content Pool)

Update 16.00u: Verstappen op de boordradio: 'Ze zijn lekker bezig voor het racen'

Zoals bekend wordt niet elk fragment van een boordradio tussen een coureur en zijn team in zijn geheel uitgezonden in de televisie uitzendingen van de Formule 1-races. Tijdens de Grand Prix van Japan was bijvoorbeeld wel te horen dat Max Verstappen aangaf zijn vijf seconden straf onterecht te vinden omdat 'Raikkonen ook best even had kunnen wachten', maar wat je niet hoorde was dat Verstappen nog even van leer trok tegen de stewards. 'Ze zijn lekker bezig voor het racen! Leuk dit!', zei hij op de boordradio.

Ook de boordradio na het incident met Sebastian Vettel werd niet in zijn volledigheid weergegeven. Zo vraagt Verstappen direct na de touché: 'Heb ik schade aan mijn sidepod?' en even later: 'Ik denk dat ik een lekke band heb'.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven