Like ons!
Whiting over nieuwe opzet kwalificatie: 'We moeten het gewoon proberen'

Max Verstappen

Whiting over nieuwe opzet kwalificatie: 'We moeten het gewoon proberen'

Vanaf 2019 zal de kwalificatie waarschijnlijk worden uitgebreid met een Q4 in plaats van de drie delen die we tot nu toe kennen. Het vernieuwde concept wordt alles behalve positief beoordeeld door zowel de coureurs als de fans. Wedstrijdleider Charlie Whiting blijft hoe dan ook optimistisch over de verandering. 

Het nieuws dat er een extra gedeelte wordt toegevoegd aan de kwalificaties voor volgend jaar, kwam als een verassing. Niemand had deze wijziging zien aankomen aangezien er nooit iets over naar buiten werd gebracht. Op dit moment wordt er in Q3 gestreden tussen 10 coureurs om de pole-position. Volgend seizoen zullen er 8 coureurs overblijven die dat mogen bepalen. Wel zal de FIA volgens Whiting het bandenreglement moeten aanpassen aangezien de teams nu al voorzichtig moeten zijn met het plannen van welke banden zij willen inzetten in het laatste gedeelte van de kwalificatie. 

Whiting wil het graag proberen

'Het idee van deze vierdelige kwalificatie vind ik persoonlijk een vrij goed idee, maar het moet wel hand in hand gaan met de banden die worden toegewezen voor het gehele weekend. Er zijn een aantal dingen waarvan ik denk dat we die gewoon moeten proberen. We moeten goed kijken naar wat we mogelijk moeten veranderen om te proberen de situatie elke keer weer beter te maken', aldus Whiting tegenover RaceFans.  

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven