Like ons!

Max Verstappen

Lammers doet opmerkelijke uitspraak: 'Voor mij is Max gewoon de wereldkampioen'

Jan Lammers is van mening dat niet Lewis Hamilton maar Max Verstappen de wereldkampioen is van 2018. Hij bedoelt dat niet feitelijk, maar symbolisch. Lammers laat dit weten in de voorbeschouwing van het Algemeen Dagblad op de Grand Prix van Brazilië.

De oud-rijder zegt dit wanneer de verslaggever van de site vraagt of Lewis Hamilton opnieuw slechter zal gaan rijden nadat hij zijn wereldtitel heeft gepakt, net als afgelopen jaren gebeurde. 'Fijn dat je dit vraagt, want voor mij is Max gewoon de wereldkampioen, Hamilton heeft alleen de meeste punten. Ik weet het, ik word altijd beschuldigd dat ik een Max-bril op heb, maar als rijder heeft hij nog nooit een zwakke dag gekend sinds hij in de Formule 1 zit', beargumenteert hij zijn keuze.

'Oké, hij probeerde wel eens met zijn auto over de vangrail te klimmen, maar dat kwam omdat hij tot het uiterste wilde gaan. Ik geloof niet dat ik er naast zit als ik beweer dat ik hem nog nooit uit heb zien stappen met een glazige blik en hem heb horen zeggen dat hij ook niet wist waarom hij opeens de snelheid niet had', vervolgt Lammers zijn relaas.

Hamilton in RB14

Lammers zal Hamilton graag weleens in een auto van Red Bull aan het werk willen zien. 'Hamilton heeft in die zin een veel makkelijkere positie, rijdt met de beste auto. Zet hem maar eens in een Red Bull, dan kun je bevestigen hoe goed hij is. Nu blijft dat nog steeds een beetje ter interpretatie open. Dat hij als kampioen niet meer won de laatste twee keer, zal hij zichzelf ook wel gerealiseerd hebben.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven