Like ons!
Verstappen kijkt terug op 2018: 'Ik heb het de eerste zes races eigenlijk verkloot'

Max Verstappen

Verstappen kijkt terug op 2018: 'Ik heb het de eerste zes races eigenlijk verkloot'

Max Verstappen heeft nogmaals aangegeven dat hij in de openingsfase van dit seizoen te gretig was. De Nederlander stapelde fout op fout en kwam met iedereen in aanvaring, tot de pers aan toe toen hij dreigde een kopstoot uit te delen. 'Er werd toen veel geschreven waar ik het niet mee eens was. Dan sluit je jezelf automatisch daarvan af. Dan denk ik ook: flikker maar op', zegt hij nu tegen Formule1.nl.

Verstappen beseft maar al te goed dat hij in de eerste races veel WK-punten heeft verloren. 'Ik heb het de eerste zes races eigenlijk verkloot', is hij kritisch naar zichzelf. 'Ik wilde in het begin van het jaar eigenlijk te veel, ook toen dat eigenlijk niet kon met onze auto', herhaalt Verstappen wat hij al eens eerder heeft gezegd.

Steun voor 'Seb'

Vervolgens komt hij opnieuw op voor Sebastian Vettel, die door de media hard is aangepakt omdat hij met een goede auto niet wereldkampioen is geworden. Eerder nam Lewis Hamilton het al op voor de Duitser. 'Het gebeurt, je kan er niets aan veranderen. En iedereen maakt fouten. Kijk naar Sebastian Vettel. Als je met een auto rijdt die over de driehonderd gaat, zijn fouten makkelijk te maken. Vooral als je ook zelf op de limiet van je eigen kunnen rijdt, dan kan het ook heel snel de andere kant opvallen. Het is een dunne lijn', vindt de piloot. 

Lees de rest van het interview op Formule1.nl. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven