Like ons!
Update IV | Straf voor Verstappen: Twee dagen taakstraf bij de FIA

Max Verstappen

Update IV | Straf voor Verstappen: Twee dagen taakstraf bij de FIA

Na afloop van de Grand Prix van Brazilië is het flink uit de hand gelopen tussen Max Verstappen en Esteban Ocon. De Red Bull-coureur zocht de jonge Fransman op in de garage, ging verhaal halen en gaf hem een flinke duw.

Onder toeziend oog van Valtteri Bottas en Brendon Hartley liep het behoorlijk uit de klauwen. Verstappen gaf zijn F1-collega meermaals een duw. Daarvan was Ocon op zijn beurt niet gediend. De 22-jarige coureur wilde een verklaring van de Limburger, maar Verstappen besloot om weg te lopen.

Bekijk hier de beelden van de flinke ruzie tussen de twee Formule 1-coureurs. 

Update | 20.40 uur - Verstappen en Ocon naar stewards

Max Verstappen en Esteban Ocon moeten zich naar aanleiding van het handgemeen tussen beiden tijdens de weging na afloop van de Grand Prix van Brazilië gaan melden bij de stewards. Dat werd zojuist bekendgemaakt door de FIA.

Update II | 21.32 uur - Mogelijk reprimande Verstappen

Er is nog altijd niks naar buiten gekomen over een mogelijke straf voor Max Verstappen, maar volgens de doorgaans goed geïnformeerde F1-journalist Ted Kravitz, in dienst van Sky Sports, zou het goed kunnen dat de Limburgse Red Bull-coureur er slechts met een reprimande van af komt. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Update III | 21.54 uur - Verstappen en Ocon schudden hand

Max Verstappen en Esteban Ocon hebben hun bezoek aan de stewards achter de rug. De twee Formule 1-coureurs schudden elkaar na afloop de hand, zo blijkt uit beeldmateriaal wat in handen is van Sky Sports-journaliste Rachel Brooks. Een beslissing over een mogelijke straf voor Verstappen of Ocon is nog altijd niet naar buiten gebracht.

Update IV | 22.35 uur - Straf voor Verstappen vastgesteld

De stewards hebben Max Verstappen na het duwen van Esteban Ocon 'veroordeeld' tot een taakstraf van twee dagen. De Red Bull-coureur moet deze straf binnen zes maanden inlossen op het hoofdkantoor van de FIA. Dit maakte de FIA zondagavond bekend.

'Hoewel de stewards sympathie hebben voor de passie van Verstappen, hebben ze vastgesteld dat het de plicht van sporters op dit niveau is, om op passende wijze en als rolmodel te handelen voor andere coureurs op alle niveaus. Verstappen is in dit opzicht tekort geschoten.'

 

 

7 reacties

 1. jeff1166

  jeff1166

  13 Nov 2018 om 16:31

  ocon mag 2019 Playstation rijden....als testrijder in de simulator van williams.....lekkere l a n g z a m e bochtjes.... leuk toch................ tegen die muur aankijken...........
  die is wel FF stil
 2. Brakkie

  Brakkie

  11 Nov 2018 om 22:44

  Een taakstraf in te lossen op het hoofdkantoor van de (maf)FIA. Ik zou zeggen: krijg de krampen én de tering.
 3. René1958

  René1958

  11 Nov 2018 om 22:11

  Quote van J@@P
  Ik wil jou wel eens horen als je vriendje er voor je neus met een ander vandoor gaat ...
  Inderdaad, iets met adrenaline en zo ...
 4. J@@P

  J@@P

  11 Nov 2018 om 21:28

  Quote van Wivan
  De f1 begint steeds meer een zeikcultuur te worden met die zeikerige gedrag regeltjes.
  Max V moet zich op het veld en in paddock tegenover collega riders als een pro blijven gedragen, wat de oorzaak van het willen uitspatten ook mogen zijn.

  Ik wil jou wel eens horen als je vriendje er voor je neus met een ander vandoor gaat ...
 5. Wivan

  Wivan

  11 Nov 2018 om 21:25

  De f1 begint steeds meer een zeikcultuur te worden met die zeikerige gedrag regeltjes.
  Max V moet zich op het veld en in paddock tegenover collega riders als een pro blijven gedragen, wat de oorzaak van het willen uitspatten ook mogen zijn.

 6. Braakbal

  Braakbal

  11 Nov 2018 om 20:38

  Hij is 100% trouw aan merc. Die zijn toch niet vies van smerige spelletjes en hier scoort ie zeker punten mee. Update: Ik haat politieke correctheid.
 7. J@@P

  J@@P

  11 Nov 2018 om 20:13

  God zij dan heeft deze kl**tzak volgend jaar geen stoeltje! Ocon hoort ergens in een mental hospital, niet op het circuit! Nooit meer !!!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven