Like ons!
Marko: 'Hebben lang gesprek gehad met Verstappen tijdens het seizoen'

Max Verstappen

Marko: 'Hebben lang gesprek gehad met Verstappen tijdens het seizoen'

Helmut Marko, teamadviseur bij het team van Red Bull Racing, heeft tegenover Motorsport-Magazin aangegeven dat men bij de Oostenrijkse renstal een lang gesprek heeft gevoerd met Max Verstappen. Na de race op Paul Ricard in Frankrijk voelde Marko de behoefte om het een en ander met de Nederlander te bespreken en aan het Duitse blad vertelt hij waar het over ging.

'Na die race hebben we nog lang met Max gesproken', stelt de invloedrijke Oostenrijker. 'Het probleem was dat we vonden dat hij teveel druk op zichzelf legde. Max is onwijs ambitieus, maar hij moet nog beter inzien wanneer hij moet doseren. Je hoeft niet in elke sessie de snelste te zijn', waarmee Marko onder meer doelt op de crash van Verstappen tijdens de derde vrije training in Monaco, die hem vervolgens de kwalificatie kostte.

Geen teamorders bij Red Bull in 2019

Tevens stelt Marko dat er volgend seizoen bij Red Bull geen rangorders zullen gelden tussen Verstappen en zijn nieuwe ploeggenoot Pierre Gasly. 'Pierre is qua ervaring in de Formule 1 nog een stuk jonger dan Max. Hij zal volgend jaar moeten laten zien tot waar hij toe in staat is. Maar ondanks het verschil in ervaring zullen er geen teamorders gelden. Er is geen 'eerste' of 'tweede' rijder in het team.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

2 reacties

 1. Kayzero

  Kayzero

  16 Dec 2018 om 12:31

  Is dit realistisch als twee jaar geleden door Marko al gezegd is om Max de jongste kampioen te maken? Dat leek voor mij al een duidelijk teken naar Ricciardo dat hij dan automatisch tweede rijder zou zijn. Dat geldt dan zeker niet minder voor Gasly.
 2. Zoere

  Zoere

  16 Dec 2018 om 12:19

  Dat heeft Marko al eerder aan Max laten weten. Begint op drammen te lijken. En verder nog wat over de inzet van Red Bull zelf waar t beter kan en moet?

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven