Like ons!
'Verstappen wordt zonder twijfel Hamiltons grootste concurrent in 2019'

Max Verstappen

'Verstappen wordt zonder twijfel Hamiltons grootste concurrent in 2019'

John Young Stewart, beter bekend als Jackie Stewart, ging zaterdagochtend tegenover AS in op zijn verwachtingen voor het komende 2019-seizoen. Daarbij kon Max Verstappen rekenen op veel lof van de Brit en ook Lewis Hamilton kreeg een complimentenregen over zich heen.

Stewart verwacht landgenoot dat Hamilton in het komende jaar jacht zal gaan maken op het wereldkampioenrecord van Michael Schumacher. Met vijf titels achter zijn naam is Hamilton slechts twee succesvolle jaren verwijderd van de op papier beste coureur aller tijden. 'Lewis heeft dit jaar weer een stap gezet als coureur en is nu klaar voor een nieuwe uitdaging, de jacht op zo veel mogelijk titels', aldus Stewart, die in de jaren 60 en 70 liefst drie maal wereldkampioen werd.

'Met vijf titels heeft hij Fangio al geëvenaard, een bizarre statistiek. Er zijn heel veel redenen om te bedenken dat Lewis ook aan die zeven of misschien wel acht titels kan gaan komen. Mercedes is immers al jaren op stoom en lijken geen moment af te zwakken. Daarbij komt dat hij nog jaren in de sport mee kan. Echter is er voor Lewis één groot probleem: Max Verstappen', stelt de Brit.

Stewart roemt Verstappen en geeft waarschuwing af voor Hamilton

'Met Max heeft Lewis er volgend jaar namelijk een hele grote concurrent bij. Eigenlijk is er volgend jaar veel veranderd, met Leclerc en Gasly bij de topteams en een nog hongerige Vettel. Maar toch denk ik dat Verstappen het grootste obstakel wordt', laat Stewart optekenen door de Spaanse sportkrant. 'Max heeft de Formule 1 laten beven, mede door zijn sterke karakter. Met zijn talent en gaven is hij een zegen voor de sport.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven