Like ons!
'Verstappen is voor de jonge generatie wat Cruijff voor de vorige generatie is'

Max Verstappen

'Verstappen is voor de jonge generatie wat Cruijff voor de vorige generatie is'

Ook afgelopen seizoen woonden weer tienduizenden Nederlanders Formule 1-Grands Prix bij. De successen van Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport zorgen ervoor dat de veel fans ervoor kiezen om de Nederlandse Red Bull-coureur achterna te reizen. Formule 1-reisorganisator SportStadion profiteert daarvan.

'Ik denk dat Nederlanders graag onze helden adoreren', wordt Stefan van den Berg, managing director van SportStadion, geciteerd door Motorsport.com'Als relatief klein land zijn we vrij goed in sport. Nu hebben we in een wereldsport als de Formule 1 een winnaar en daar wil men graag een keer bij zijn. Voor de jonge generatie is Verstappen wat Johan Cruijff voor de vorige generatie is.'

'Prestaties Verstappen uniek'

'Wat hij presteert is ongelofelijk uniek, dat krijgen steeds meer Nederlanders door en zij willen hem allemaal eens live in actie zien', vervolgt de topman, die van mening is dat de oranjegekte nog gekker kan. 'Absoluut, maar qua sfeer op de tribune niet. Dat was al fantastisch. Fan engagement is het codewoord. Het gaat niet alleen om het ticket, de fan moet voor even deel uitmaken van het Formule 1-wereldje. Het is veel breder dan twee uur op je stoeltje naar een race kijken', sluit Van den Berg af.

Verstappen zorgde er verleden jaar voor dat 20.000 fans de reis naar de Red Bull Ring maakten om de Grand Prix van Oostenrijk bij te wonen. Bij de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps waren zelfs zo'n 100.000 Nederlandse Verstappen-fans aanwezig. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven