Like ons!
Ricciardo over toekomst Verstappen: ‘Succes zal afhangen van materiaal’

Max Verstappen

Ricciardo over toekomst Verstappen: ‘Succes zal afhangen van materiaal’

Welk mate van succes Max Verstappen in de toekomst zal behalen zal afhangen van het materiaal wat de Nederlander krijgt toegereikt. Dat is de mening van Daniel Ricciardo, die de afgelopen drie seizoenen naast Verstappen heeft gereden voor het team van Red Bull Racing.

Velen prominenten uit de Formule 1 dichten Max Verstappen een grootse carrière in de koningsklasse van de autosport toe. Ricciardo, die volgend seizoen Red Bull verruilt voor het team van Renault F1, kent Verstappen maar al te goed als teamgenoot en twijfelt niet aan het talent en het potentieel van de Nederlander. Voor de Australiër is het echter de vraag hoe groot de successen worden, wat vooral af zal hangen van het materiaal wat Verstappen krijgt.

'Als het niet goed verloopt, dan kan je zijn frustratie zien opkomen'

‘Hij heeft absoluut veel potentie. Er zit absoluut een potentieel succes in Max. Ik denk dat het allemaal draait om wat er op zijn weg komt’, wordt Ricciardo gequote door Racefans.net. ‘Hij blijft zich verbeteren, hij was snel vanaf dag één, maar ik ben er van overtuigd dat hij sneller is geworden sinds zijn eerste overwinning met Red Bull. Ik weet zeker dat hij zich zal blijven verbeteren, maar het zal waarschijnlijk meer de vraag worden of hij een wagen zal krijgen die in staat is om te winnen. Dat is waarschijnlijk wat zal bepalen welk topniveau hij zal bereiken.’

‘En als dat natuurlijk allemaal niet goed verloopt, dan zal je misschien de gefrustreerde kant van hem zien opkomen. Maar op basis van zijn kunnen is hij overduidelijk enorm getalenteerd. Ik heb genoten van de uitdaging met hem en van onze rivaliteit. Ik denk dat we beiden zijn gegroeid als coureurs. Het is voor beide van ons een voordeel geweest voor onze carrières.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

1 reacties

 1. wg

  wg

  3 Jan 2019 om 14:08

  - dichten Max Verstappen een grootste carrière in de koningsklasse
  "grootste" moet "grootse" zijn

  - Ik denk dat we beide zijn gegroeid als coureurs. Het is voor beide van ons een voordeel geweest voor onze carrières.
  "beide" moet "beiden" zijn - bij persoonsvormen (van ons) met "n", bij dingen zonder.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven