Like ons!
Update | FIA bevestigt taakstraf Verstappen tijdens Formule E in Marrakesh

Max Verstappen

Update | FIA bevestigt taakstraf Verstappen tijdens Formule E in Marrakesh

Max Verstappen moet naar verluidt dit weekend racesteward zijn bij de Formule E-race in Marrakesh om zijn taakstraf in te lossen, die hij kreeg omdat hij Esteban Ocon in de haren vloog tijdens de Braziliaanse Grand Prix.

Dat meldt E-racing365 vrijdag. Volgens het medium, dat nieuws brengt over de elektrische raceklasse, zal de Nederlander vrijdagavond arriveren en moet hij zijn straf zaterdagochtend inlossen tijdens de race in de Marokkaanse stad.

De Red Bull-coureur kreeg de straf naar aanleiding van het incident met de Fransman Ocon in de Grand Prix van Brazilië. De coureur van Racing Point tikte raceleider Verstappen in de rondte omdat hij zich van zijn ronde achterstand wilde ontdoen. Na afloop was de Nederlander ziedend en deelde hij een duw uit aan Ocon, waarna hij door de FIA werd berispt met een taakstraf.

'Liuzzi neemt met Verstappen contact op'

Voormalig Formule 1-coureur Vitantonio Liuzzi is de zogeheten 'driver steward' van dienst en zal contact opnemen met Verstappen over de rol die hij moet gaan vervullen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Update 19.50 uur | FIA bevestigt taakstraf Verstappen tijdens Formule E in Marrakesh

De internationale autosportbond heeft inmiddels bevestigd dat Max Verstappen zijn taakstraf dit weekend moet uitvoeren tijdens het Formule E-weekend in Marrakesh op zaterdag en zondag.

De FIA laat aan onder meer Motorsport.com weten dat de Nederlander ‘de werkzaamheden van de stewards gaat observeren en bekijken welke werkzaamheden zij doen’. Volgens de bond is dat ‘onderdeel van een onderwijzende en informatieve aanpak van de FIA in dit soort gevallen’.

1 reacties

  1. BarryB

    BarryB

    11 Jan 2019 om 19:45

    > by working with the stewards

    'Vertaling' rommelt weer aan alle kanten. Hij wordt geen steward maar moet alleen met ze samenwerken. Staat notabene in de laatste alinea van de bron. Hij wordt begeleid door Liuzzi, gaat niet naast hem zitten.Manmanman

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven