Like ons!
Update | FIA keurt helm Verstappen definitief goed

Max Verstappen

Update | FIA keurt helm Verstappen definitief goed

Mogelijk staat Max Verstappen komende weken een irritant juridisch puzzelstukje te wachten. Het type helm van de Nederlander is namelijk nog niet goedgekeurd door de FIA en dat kan nog weleens voor problemen gaan zorgen, mocht de FIA zich streng aan haar regels vasthouden.

Vanaf dit seizoen zijn de regels voor de helmen in de Formule 1 aangescherpt. Na uitgebreid onderzoek zijn de veiligheidseisen voor de helmen van de Formule 1-coureurs verhoogd, waardoor ook alle nieuwe helmmerken opnieuw moeten worden getest. Arai, het helmmerk van onder meer Verstappen, maar ook Daniel Ricciardo en Pierre Gasly, heeft haar helmen nog altijd niet laten goedkeuren door de FIA.

Verstappen mag officieel niet met nieuwe helm de baan op tijdens wintertests Barcelona

Volgens Motorsport.com kan dit gevolgen hebben voor de wintertests. Men moet namelijk ook volgende week in Barcelona voldoen aan de nieuwe regels en dus mag de Nederlandse Red Bull-coureur, reglementair gezien, niet met zijn nieuwe helm de baan op. De FIA heeft nog geen officieel statement afgekondigd wat betreft de nieuwe helmen van de coureurs en het gebruik daarvan tijdens de wintertests in Barcelona.

De overige coureurs op de grid hoeven zich voor volgende week geen zorgen te maken. Hun helmmerken, Stilo, Bell en Schuberth zijn reeds goedgekeurd door de waakhond van de Formule 1 en dus kunnen zij 'legaal' pronken met hun nieuwe helmdesigns.

Update | FIA keurt helm Verstappen definitief goed

De helm van Max Verstappen is definitief goedgekeurd door de FIA. De helmen die helmenfabrikant Arai fabriceerde voor aankomend seizoen, waar ook de helm van Verstappen onder viel, zouden in eerste instantie niet door de nieuwste veiligheidstests zijn gekomen. Gisteren leverde Arai echter de nieuwe helmen, welke wel door de test kwamen.

Bij de test wordt een metalen schijf van 225 met een snelheid van 250 kilometer per uur op de helm afgeschoten. Ook valt er een gewicht van 10 kilogram op de helm, wordt het vizier getest door middel van een luchtdrukgeweer en wordt de helm aan 790 graden Celsius hitte blootgesteld.

Verstappen rijdt op dit moment mee tijdens de wintertests op het Spaanse circuit van Barcelona. Hier rijdt hij met het ontwerp van zijn nieuwe helm dat is toegepast op de helmspecificaties die hij in 2018 droeg.  (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Heb je de nieuwste kleding van Red Bull Racing al bekeken?

1 reacties

  1. onetimer

    onetimer

    12 Feb 2019 om 21:12

    Als dit het grootste probleem is voor Verstappen in 2019 dan teken ik daar direct voor.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven