Like ons!
Update | Red Bull bevestigt nieuwe helmleverancier Verstappen: 'Schuberth'

Max Verstappen

Update | Red Bull bevestigt nieuwe helmleverancier Verstappen: 'Schuberth'

Max Verstappen lijkt in 2019 toch met een andere helm te gaan rijden. De Nederlander zou zijn oude helmleverancier Arai hebben ingeruild voor Schuberth, dat tijdens de testdagen al druk bezig was de maten voor Verstappen’s nieuwe helm op te meten.

Eerder kwamen er berichten naar buiten dat de helm van Verstappen, toen nog van Arai, niet op tijd was goedgekeurd door de FIA. Daardoor reed de Red Bull-coureur tijdens de testdagen in Barcelona al met hoofdbescherming van Schuberth rond. Dat beviel dermate goed dat Verstappen besloot over te stappen van leverancier, zo schrijft RTL GP.

Datzelfde medium schrijft dat teamgenoot Pierre Gasly mogelijk ook overstapt van helmfabrikant. Het zou voor Red Bull namelijk gemakkelijker zijn om met dezelfde leverancier te werken vanuit aerodynamisch oogpunt. De helm oefent veel effect uit op de  luchtstroom van de auto.

Update 14 maart | Red Bull Racing bevestigt nieuwe helm Verstappen

Een woordvoerder van het team van Red Bull Racing heeft donderdag tegenover F1Maximaal.nl bevestigd dat Max Verstappen vanaf dit seizoen gebruik zal maken van de helmen van het merk Schuberth. De keuze om van helm te wisselen volgt nadat de vorige leverancier, Arai, niet met haar product door de veiligheidstest kwam, waardoor de Nederlandse Formule 1-coureur geen nieuwe helm had voor de winterse testsessies. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

1 reacties

  1. Epol611

    Epol611

    7 Mar 2019 om 23:24

    Beetje dom. Het grote geld lonkt kennellijk.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven