Like ons!
Vettel grapt over Verstappen en Ricciardo: ‘Hij komt achter je aan met een mes!’

Max Verstappen

Vettel grapt over Verstappen en Ricciardo: ‘Hij komt achter je aan met een mes!’

De persconferentie die de FIA iedere donderdag voorafgaande aan de Grand Prix organiseert is bedoeld als een serieuze aangelegenheid, maar de vijf coureurs die uitgenodigd worden nemen dat niet altijd even nauw. Dat bleek vandaag maar weer eens toen Sebastian Vettel reageerde op een ontwijkend antwoord van Max Verstappen.

Tijdens de persconferentie wordt Verstappen gevraagd naar zijn mening over het nieuwe pakket – en dan vooral de nieuwe motor van Honda – van zijn werkgever Red Bull Racing. De Nederlander zegt daar nog achter te moeten komen en eindigt hij zijn pleidooi met: ‘Maar natuurlijk kan het altijd beter, ik denk dat iedereen die gedachtegang wel heeft. Ik denk dat we er hier – maar niet alleen in Melbourne – wel achter komen waar we gedurende het begin van het seizoen zullen staan.’

'Soms gebeuren er spannende dingen, maar moet ik die hier nu gaan delen?'

Wanneer een journalist Verstappen vervolgens vraagt wat hij dan exact verbeterd wil zien antwoordt de Nederlander: ‘Sommige dingen, ik kan niet in detail treden, of wel? Nee, niet.’ Sebastian Vettel is snel om te reageren en grapt met Verstappen: ‘Want anders? Komt Daniel achter je aan met zijn mes!’ De Duitser verwijst naar de voormalig teamgenoot van Max Verstappen, Daniel Ricciardo, die ook aan tafel zit. De relatie tussen Verstappen en Ricciardo zou flink zijn bekoeld in het half jaar voor het vertrek van de Australiër bij Red Bull.

Even later wordt de vraag gesteld wat de coureurs hebben gedaan tijdens hun pauze in de winter. ‘Ik hou wel van de periode van midden december tot eind december, dan heb je vrijaf en kan je wat tijd spenderen met familie en vrienden’, antwoordt Verstappen. ‘Maar vanaf januari is het enkel trainen, dus het voelt niet meer als een pauze, je bent gewoon bezig. Soms gebeuren er spannende dingen, soms wat minder spannend, maar moet ik die hier nu gaan delen? Ik denk het niet.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

1 reacties

  1. jameskrans

    jameskrans

    15 Mar 2019 om 08:37

    Bekoelde relatie? Dit bedenken jullie zelf volgens mij... Het grapje met het mes was een vervolg op de "crocodile Dundee grap" die eerder in de persconferentie werd gemaakt door Vettel en Ricciardo.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven