Like ons!
Verstappen niet bang: ‘Als het hier niet ideaal is, is het seizoen nog lang’

Max Verstappen

Verstappen niet bang: ‘Als het hier niet ideaal is, is het seizoen nog lang’

Met de winterse testsessie die een vertekend beeld geven is de start van het raceseizoen voor velen pas het eerste moment om te zien hoe de teams ten opzichte van elkaar presteren. Maar mocht tijdens de openingsrace in Australië blijken dat de bolide van Red Bull Racing niet zo goed presteert als gehoopt, dan maakt Max Verstappen zich niet direct zorgen.

Verstappen kwam afgelopen winter vier dagen in actie tijdens de achtdaagse wintertests. De Nederlander houdt een goed gevoel over aan zijn tijd in Spanje, maar durft nog niet te zeggen hoe competitief hij dit seizoen zal zijn. ‘Ik voel me er goed bij. Ik heb een gevoel van vertrouwen, maar de tijd zal uitwijzen hoe competitief we daadwerkelijk zijn’, laat Verstappen weten aan Formula1.com. ‘En zelfs als het hier niet ideaal is, dan is het nog een lang seizoen te gaan. Ik ben er ontspannen over, we zien het wel.’

'Er komen veel updates aan, zowel bij chassis als motor'

Veel ogen zullen gericht zich op de nieuwe motoren die de RB15 achterin heeft liggen. De afgelopen twaalf jaar werden die nog geleverd door de Franse fabrikant Renault, maar vanaf 2019 is het Japanse Honda de officiële leverancier van de Oostenrijkse renstal. Tijdens de wintertests reed Verstappen voor het eerst met de nieuwe krachtbron en hij kijkt nu al uit naar de updates.

‘Het is hoe dan ook een stap vooruit ten opzichte van vorig jaar, dus dat is al positief’, reageert de Nederlander verheugd. ‘Of het al genoeg is weet ik nog niet, dat merken we wel in de kwalificatie. En er komen ook veel updates aan, we pushen enorm hard op het gebied van het chassis, maar ook op het gebied van de motor en met die twee onderdelen die hard samenwerken ziet het er goed uit.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven