Like ons!
Verstappen niet blij met hoe hij overkomt in Netflix-docu: Geen controle over uitzending

Max Verstappen

Verstappen niet blij met hoe hij overkomt in Netflix-docu: Geen controle over uitzending

Max Verstappen kijkt niet naar de Netflix-serie over de Formule 1. Reden daarvan is dat de Nederlander het niet eens is met de manier waarop hij in de documentaire, die 'Drive to Survive' heet, wordt neergezet.

De Red Bull-coureur komt vooral in de serie voor in de aflevering waarin de Grand Prix van Monaco onder de loep wordt genomen. In dat weekend crashte Verstappen hard in de derde vrije training waardoor hij de kwalificatie moet laten schieten en achteraan moet starten.

'Anders moet je thuisblijven'

Teamgenoot Ricciardo wint de race en wanneer die overwinning wordt gevierd zit Verstappen er teleurgesteld bij. 'Dat is de reden dat ik niet naar de documentaire kijk', zegt hij tegen FOX Sports Australia. 'Je hebt geen controle over wat er wordt uitgezonden. Ik vind het vrij normaal dat een coureur niet blij is wanneer hij in zo’n situatie zit. Anders moet je thuisblijven.'

Maar dat is niet de enige reden waarom de vijfvoudig Grand Prix-winnaar niet naar de documentaire kijkt. Verstappen houdt ook niet van terugkijken op eerdere gebeurtenissen. 'Eerlijk gezegd vind ik het niet leuk om naar vorig jaar terug te kijken. Het is nou eenmaal gebeurd', zegt hij. 'Ik denk dat ik daarom ook niet naar die documentaire kijk, omdat ik niet geïnteresseerd ben in wat vorig jaar gebeurde. Ik kijk gewoon vooruit want er zijn geweldige kansen die we kunnen grijpen.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

4 reacties

 1. Nick de wit

  Nick de wit

  24 Mar 2019 om 07:00

  Ja dat vond ik ook heel vreemd
 2. lupo1

  lupo1

  23 Mar 2019 om 15:16

  Ik kreeg overduidelijk het gevoel dat er coureurs anders afgeschilderd werden door het weglaten van sommige feiten. Ik denk dat de leek bij het zien van deze "documentaire" onze Max als een omhooggevallen verwend jongetje zullen zien en niet als het talent wat hij in werkelijkheid is. Daniel wordt geportretteerd als iemand wiens kansen zijn ontnomen door Red Bull, een echt slachtoffer. Dit zie je aan het einde als Max zegt dat hij wereldkampioen wil worden en Daniel in het volgende niet gerelateerde shot vermoeid zucht.
 3. F1x

  F1x

  15 Mar 2019 om 21:45

  Serie is idd mooi gemaakt, maar af en toe worden er vreemde keuzes gemaakt.
  Veel aandacht voor Ricciardo in oa Monaco en negatief naar Max toe in Monaco.

  Aflevering later Oostenrijk weer Ricciardo... uitvallen van Ricciardo.. Max wint in Oostenrijk en daar zie je vervolgens niets van.
 4. MisterT

  MisterT

  14 Mar 2019 om 22:18

  Ik heb de serie nog niet volledig afgekeken, maar elke keer als Hamilton wint wordt dat duidelijk in beeld gebracht terwijl Mercedes niet eens medewerking verleent. Als Max wint zie je daar niks van. Vreemd, verder een mooie serie.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven