Like ons!
Update | FIA bevestigt chassiswissel Verstappen na VT2

Max Verstappen

Update | FIA bevestigt chassiswissel Verstappen na VT2

Red Bull Racing heeft noodgedwongen na de tweede vrije training van de Grand Prix van Australië het chassis moeten wisselen van de RB15 van Max Verstappen. Zo meldt Grand Prix Radio. Door de problemen aan het chassis heeft Verstappen niet alles kunnen rijden in VT2.

Volgens de site, waarschijnlijk ingevoerd door Olav Mol, kan een chassis-wissel drie oorzaken hebben: Het chassis is te zwaar beschadigd, er zit een fout in de draadboom of een scheur in de brandstoftank. Volgens GP Radio gaat het waarschijnlijk om het laatste bij Verstappen.

Red Bull Racing heeft de chassiswissel van de auto van Verstappen inmiddels bevestigd tegenover Motorsport.com. Een toelichting wilde het team van de 21-jarige Nederlander niet geven. 

Red Bull niet enige team met problemen

Verstappen noteerde wel de derde tijd in de tweede vrije training achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Ferrari kreeg de auto niet aan de praat. Sebastian Vettel liet aan Auto Motor und Sport weten dat het 'als dansen met de verkeerde schoenen was.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Update 16 maart | FIA bevestigt wissel chassis, Haas breekt avondklok

De chassiswissel van de RB15 van Verstappen, tussen de tweede en derde vrije training, is zojuist bevestigd door de FIA. In een technisch rapport maakt de FIA verder melding van het feit dat het team van Haas een drukke nacht heeft gehad. Het team heeft de avondklok gebroken, om zo langer aan de auto te mogen werken. Een team mag dit twee keer per seizoen aanvragen bij de FIA, dus voorlopig volgt er nog geen reprimande. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven