Like ons!
Verstappen gebruikte partymode bij inhalen Vettel: 'Maar wil Renault niet afzeiken'

Max Verstappen

Verstappen gebruikte partymode bij inhalen Vettel: 'Maar wil Renault niet afzeiken'

Max Verstappen heeft bij Peptalk op Ziggo Sport onthuld dat hij tijdens zijn inhaalactie op Sebastian Vettel in Australië de partymodus aan had staan. De Red Bull Racing-coureur wil de nieuwe Honda-motor echter niet vergelijken met de krachtbron van Renault van vorig jaar.

'We hadden de partymodus aan staan, dus ik geloof dat we vrijwel al het vermogen open hadden staan', zegt Verstappen maandag in de uitzending over zijn inhaalactie op de Ferrari-rijder. 'De DRS is bovendien best wel effectief dit jaar omdat de achtervleugels veel groter zijn geworden.'

Verstappen wil Honda en Renault niet vergelijken

De Japanse power unit is een stuk sterker dan de Renault-motor waarmee de in Milton Keynes gevestigde renstal vorig jaar reed. Een vergelijking gaat Verstappen uit de weg. 'Ik vind dat geen fijne vergelijking, want de motoren zijn gewoon heel anders en ik wil niemand afzeiken', lacht de Limburger, doelend op het feit dat hij vorig jaar veelvuldig kritiek had op fabrikant Renault.

De 21-jarige Limburger gaat daarna verder met zijn verhaal: ‘Ik haalde Vettel in en toen probeerde ik in twee ronden het gat naar Lewis Hamilton dicht te rijden. Dat ging ook heel makkelijk alleen toen hebben we het er met team erover gehad en besloten om te wachten tot het einde van de wedstrijd, omdat we betere banden hadden. Ik heb twintig ronden heel rustig gereden en er achteraan getourd', aldus de nummer drie van Melbourne, die wegens een slipperje niet tot een echte aanval kwam bij de Britse Mercedes-coureur. 'Ja, ik heb even het gras gemaaid.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven