Like ons!
Verstappen kan simracen niet vergelijken met F1: 'Dat is veel mooier'

Max Verstappen

Verstappen kan simracen niet vergelijken met F1: 'Dat is veel mooier'

Max Verstappen rijdt zaterdag om elf uur de 12 uur van Sebring online op iRacing met zijn vaste teamgenoot Atze Kerkhof. In tegenstelling tot zijn metgezel, die niet in de autosport actief is, rijdt de Nederlander ook in het echt over de circuits. En dat is volgens de vijfvoudig Grand Prix-winnaar toch lekkerder dan in een simulator.

‘Voor mij blijft dit (het echte racen in een Formule 1-auto, red.) natuurlijk altijd veel mooier’, zegt Verstappen in gesprek met Motorsport.com. Dat maakt echter niet dat de Nederlander minder plezier beleeft aan het simracen. ‘Als ik in de winter dit soort dingen doe, dan is het wel mooi als het dan ook nog zo goed gaat. En als we onderling een wedstrijd organiseren, gaat mijn hartslag ook omhoog hoor. Je wilt het evengoed gewoon goed doen.’

'Je klikt op 'restart' en hebt een nieuwe auto'

Dat Verstappen zelf een bekende coureur is, is voor sommige online opponenten reden om hem in de weg te rijden. Maar de Red Bull-coureur maakt zich daar niet druk om. ‘Er gebeurt uiteindelijk natuurlijk niets. Je klikt een keer op ‘restart’ en je hebt weer een hele nieuwe auto’, zegt hij lachend.

De 12 uur van Sebring op iRacing is zaterdag live te volgen via de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van rFactor2. Om 11.00 uur zullen de twee van start gaan. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven