Like ons!
Rosberg geeft tip aan Verstappen hoe hij volgende keer wel voorbij Vettel komt

Max Verstappen

Rosberg geeft tip aan Verstappen hoe hij volgende keer wel voorbij Vettel komt

Nico Rosberg heeft in zijn analyse van de Grand Prix van China een tip gegeven aan Max Verstappen. Volgens de voormalige coureur van Mercedes moet de Nederlander aan de rembalans werken als hij de volgende keer zo'n inhaalmanoeuvre maakt als hij nu deed bij Sebastian Vettel.

Verstappen haalde Vettel in, maar blokkeerde zijn wiel, waardoor zijn exit niet zo goed was en Vettel hem een bocht later weer terug pakte. 

Rembalans

'De fout die hij daar maakte was dat hij de rembalans had moeten aanpassen. Zeker als je weet dat je van zo ver moet komen, dan moet je je voorbereiden. Ik denk niet dat hij dat heeft gedaan', zegt de voormalig wereldkampioen in de video. 'Dat kostte hem misschien de derde plaats vandaag.'

Toch heeft Rosberg wel genoten van het duel dat Verstappen aan ging met Vettel. 'Die strijd was erg cool. Verstappen zorgt altijd voor een show, je kan hem nooit afschrijven. Hij zal het altijd proberen, ook al is het een halve kans. Het was eigenlijk niet eens een mogelijkheid en hij moest van zo ver remmen, dat was mooi gedaan.'

Goede race Verstappen

In het algemeen geeft Rosberg wel een positief 'cijfer' aan de race van Verstappen. 'Hij is voor een Ferrari geëindigd. Dat heeft hij goed gedaan', concludeert de voormalige F1-coureur in zijn analyse van de GP van China. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Rosberg over de GP van China en Verstappen

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven