Like ons!

Max Verstappen

Van der Garde: 'Nieuwe voorvleugel en aangepaste bargeboards voor Red Bull'

Giedo van der Garde was maandagavond te gast bij Peptalk. De voormalig F1-coureur schoof aan tafel bij Jack van Gelder in de studio van Ziggo Sport en blikte vooruit op de Grand Prix van Singapore en het weekend wat Max Verstappen te wachten staat.

'Het is wel een circuit voor de Red Bulls', begint Van der Garde doelend op het stratencircuit in Singapore. 'Ze komen met een grote update naar Singapore, dus ze hebben wat veranderingen aan de auto gedaan. Ze hebben een nieuwe voorvleugel, de bargeboards worden aangepast, dus ze krijgen wat meer grip. Dat betekent dat ze wat later kunnen remmen en hard door de bochten kunnen.'

'Ze hebben eigenlijk altijd goed gepresteerd op dit circuit en Max ook, dus ik verwacht wel dat Max op het podium komt', vervolgt de Nederlander. 'Hij gaat morgen naar Singapore om een beetje te acclimatiseren natuurlijk. Het is warm, zo'n 39 graden en ongeveer 85 procent luchtvochtigheid. Het is één van de zwaarste Grand Prix's van het jaar. Het is wel pittig hoor. De concentratie ligt ook stukken hoger dan op andere circuits, zoals op Monza met al die lange rechte stukken. Na de race ben je ook wel echt kapot, want een klein foutje en je ligt in de muur', besluit Van der Garde.

 

 

 

Naar boven