Like ons!

Max Verstappen

Ricciardo erkent: 'Max is dit jaar beter geworden'

Daniel Ricciardo geeft toe dat Max Verstappen feitelijk een betere coureur is dan hij. In de kwalificatie staat de Nederlander steevast voor Ricciardo, maar ook in de vrije training is Verstappen vaak sneller. Echter, in de race pakt de Australiër nog wel de meeste punten door het vele uitvallen van Verstappen.

'Met name dit jaar is Max volgens mij beter geworden. Maar ik erken dat nu ook in plaats van dat ik de hele tijd naar excuses zoek voor waarom hij me verslaat', zegt hij tegen Motorsport.com.

Ricciardo heeft wel echt wat moeten veranderen. Hij maakte niet eerder mee dat een ploeggenoot veel jonger was. Daarnaast lijkt hij ook nog beter te presteren. 'Erkennen dat hij heel goed is, dat hij zich steeds verder verbetert en steeds sterker wordt, heeft ervoor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar manieren om zelf beter te worden, om te proberen hem zo voor te blijven.' 

De piloot maakt een vergelijking met MotoGP-coureur Valentino Rossi. 'Ik denk dat Rossi dat de laatste jaren ook zo aanpakt. Die jonkies komen de sport binnen en worden beter en beter, maar hij weet toch ook steeds verder te ontwikkelen.' (foto: Red Bull Content Pool)

Wist je dat er twee nieuwe F1-boeken zijn uitgekomen? Een geactualiseerde versie van Max en een mooi boek over intriges, macht en andere verhalen uit de historie van de sport. 

Naar boven