Like ons!

Max Verstappen

Verstappen hoopvol over Grand Prix van Singapore: 'Hebben updates voor de auto en de motor'

Max Verstappen kijkt hoopvol uit naar de Grand Prix van Singapore. De jonge Nederlander in dienst van Red Bull denkt dat zijn team een goede kans maakt op het podium, door de lay-out van het circuit en de updates die zijn meegenomen naar Zuidoost-Azië.

In Italië waren de Red Bull-bolides al erg snel, sneller dan verwacht. Dat allereerst geeft al goede moed voor het aankomende weekend. Tel daarbij op dat het Marina Bay Street Circuit een goed circuit is voor de RB13 en je hebt een positieve Max Verstappen.

De omstandigheden in Singapore kunnen een interessante race op gaan leveren, zo denkt Verstappen: 'Het inhalen is altijd iets moeilijker op stratencircuits zoals Singapore, vanwege de kortere rechte stukken en de vele bochten. Gewoonlijk maken we hier vanwege de warmte meer pitstops, hopelijk doen we er twee of drie. Met de mogelijkheid van een safety car-situatie moeten we rekening houden met verschillende strategieën. Er kan van alles gebeuren', aldus Max.

Naast de omstandigheden, het goede gevoel vanuit Monza en de lay-out van het circuit, is er nog iets waar Verstappen naar uit kan kijken: 'We hebben dit weekend een aantal updates voor de auto en ook op motorisch gebied: we gebruiken verbeterde brandstof en daar ben ik erg blij mee. Dat kan ons iets meer pk’s geven, zodat we de andere auto’s beter kunnen volgen, als we niet vooraan liggen. Maar hopelijk liggen we voorop, dat zou zelfs nog beter zijn! Dan hoeven we ook niet in te halen', zo sloot de jonge Limburger af.

(Foto: Red Bull Content Pool (C))

Naar boven